A parasztság eltünásánek okai!

“A parasztság eltüntetésének okai: A parasztok a mai társadalom nemkívánatos elemei. Ezért is lett a paraszti réteg tönkretéve az elmúlt kb. 100 évben. Hiszen a paraszt önellátó volt, a falusi háztartás nagyon sokrétű volt, szinte mindenhez értettek, s nem vásároltak túl sokat a boltosoknál. Nem vitték oda nekik a hasznot!! (Első bűnük!)

Megtermelte magának az ételt, italt, bort, pálinkát, mézet, sajtot, stb. vagyis eltudott készített magának szinte mindent. A házát is saját maga építette az élősködők által lenézett parasztember. Az asszonyok tudtak szőni, fonni, ruhát varrni, ismerték a gyógynövényeket. Nem szerettek orvoshoz járni! (Második bűnük!)

A krumplibogarat kézzel szedték le a krumpliról, nem használtak vegyszert. (Harmadik bűnük!)

Apukám meséli mindig, hogy az ő gyerekkorába még csak cukorért, meg petróleumért jártak a boltba. MINDEN MÁS AMIRE SZÜKSÉGÜK LEHETETT, MEGVOLT NEKIK OTTHON!! Nem voltak bűnözők, erkölcsös életet éltek, a lopás szégyen volt, ezért jogászokra meg ügyvédekre sem volt szükségük. (Negyedik bűnük!)

Egy kézfogás volt az “üzlet”, az adott szó szent volt. Ezek miatt nem függtek a rendszertől. Azon kívül nem voltak vevők a hülyeségre. (Ötödik bűnük!)

Nem szerették a mellébeszélést, hazudozást. (Hatodik bűnük!)

Nagy és jó erősen összetartó családokban éltek jó sok testvérrel, akik támogatták egymást jóban-rosszban. (Hetedik bűnük!)

Helyettük panel lakó főiskolás meg egyetemista társadalmat kellett létrehozni, ahol az ember még egy paradicsomot sem tud megtermelni, legoptimálisabb esetben még kertje sincsen, üres a kamrája, nincs mit enni, ezért kénytelen másokhoz eljárni dolgozni.

És ami a lényeg, jó sokat vásárol.

Mindent megvesz. Még azt is, amire pedig nincs is szüksége, mert unalmába vásárol.

Még többet vásárol… Mivel semmihez sem ért, így mindent meg kell vennie, ami az életben maradáshoz szükséges. Ezért kezdték a paraszt szót pejoratív értelemben használni mivel le akarták járatni ezt az életmódot. Mivel ez nem szolgálta az ő érdekeiket. Ahhoz, hogy a mai modern fogyasztói társadalom létrejöhessen, először is szét kellett verni az ÖNELLÁTÓ ÉS VALÓDI, ÉRTELMES TUDÁSSAL RENDELKEZŐ PARASZTI RÉTEGET.

Emiatt vezették be a kötelező iskolarendszert. Amikor is kivették a gyerekeket a családi gazdaságból, akik azután a tudást a szüleiktől már nem tudták átvenni. Az iskolában pedig szinte csak alternatív dolgokat tanítanak, és így teszik függővé az embereket.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én