csak

Bármily szerencsétlen helyeztetésű legyen is az ország, bármily láncok által legyen is lebilincselve a nemzet, előbb-utóbb mégis szabadabb létre vív, ha lakosaiban a polgári erény tiszta vére buzog. S viszont akármilyen boldog fekvésű legyen is egy ország, bármily szabadságokkal bírjanak is lakosai, lassan-lassan mégis rabigába görbed, ha romlott a tiszta erkölcs s polgári erény nem fénylik többé.

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.” “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Ezzel a Széchenyi István idézettel kívánok a Magyar Tudományos Akadémia mellett érvelni, hogy a gróf birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel, és így jött létre az Akadémia. Orbán Viktor meg egy évi jövedelmüket venné magához, ezzel a kétszáz éves Intézményt megszüntetné.

Két államférfi (mondjuk az utóbbit nem nevezném annak), akik a MTA, lévén lesznek majd történelmi személyiségek, az építés és a rombolás miatt.

Tudva lévő, hogy az Európai Unió, megkurtítja a Magyar államnak utalt pénzeket, viszont a kutatási támogatásokat nem fogja.

Így Orbán, megpróbál ehhez a pénzhez nyúlni, mert máshoz nem nagyon lesz lehetősége,  hogy legyen neki és barátainak mit lenyúlni!

Ezek a tények. Lehet megint kapok 24 óra kizárást a facebookról!

Ajánló
Kommentek
  1. Én