Hírlap

Jó ideje kedvenc reggeli elfoglaltságom, hogy a kávé mellett kinyitom a Békés Megyei Hírlapot és azok cikkeit olvasgatom.

De már jó ideje csak mérgelem magam, mert szinte előre tudom az újság aznapi számában milyen cikkek lesznek is majd.

Kezdem: Elsődlegesen, a kormánypárt sikerei, majd Brüsszel, támadása, Soros György, ami ellen minden nap két hatalmas hirdetési felület található ijesztgetve a szavazópolgárokat, majd a Jobbik elleni támadás, Vona Gábor törökösödése, és az MSZP csődjei.....

Már jó ideje ez olvasom, kisebb hírekkel, ami leadja hogy a megye egyes településein milyen szép munkálatok folynak.

Még a hirdetési felületen is csak a kormányoldal sikereiről kapok tudósítást.

Nos. Hol van már az a szép világ mikor ez az újság a helyi kulturális értékekről, megmozdulásokról, vagy esetleg helyi sporteseményekről tudósított. Kiszínesítve egy kis közélettel, gasztronómiával, és vidám oldallal.

Akkoriban nagyon szerettem ezt az újságot, minden nap örömmel vettem kézbe, de mostanában csak azt kapom amit előre várok az uszítást, a butítást és az agymosást.

Már tudom hogy Soros az ellenségünk első számú, de szerencsétlen ember már annyit csuklik hogy szerintem már a Béres csepp sem segít rajta. Vona Gábor a valamikori radikális politikus, annyira elment baloldalra, hogy ha a holnap számban azt írnák róla hogy a baloldal miniszterelnök jelöltje, már azon sem lepődnék meg.

Tudom kinek a kezébe vannak a megyei újságok. A Nemzet Gázszerelője ki milliárdokat hasít megvett minden egyes újságot, ami a pórnép kezébe kerülhet és vele önti ki a reggeli kávéját. Elhiszem hogy a hatalom nagy úr, de ne legyen minden áron. Maradjon már meg nekünk a sajtó szabadsága amiért a 48-s ifjaink küzdöttek, ne Ő mondja már meg mit szabad megírni és mit nem.

Széchenyi István a reformkorban birtokai egy évi jövedelmét ajánlotta fel a haza javára, majd ennek példájára  a magyar nemesek sora is, így épült fel országunk. Most a Ő az ország egy évi jövedelmét teszi el zsebébe, amit a mi adóforintjainkból összegyűjt a NAV.

Lehet megrónak ezért hogy egy lapon említem ezt a két személyt, de bocsánatot kérek azért hogy ha valakit megbántottam volna Széchenyi István emlitésével.

Komolyan mondom, elgondolkozom azon, hogy megtartsam e előfizetésem, vagy mondjam le, mert a reggeli kávé, amit szinte szétédesítek mert úgy szeretek, megkeseredik a számban minden nap.

Mit is várhatnék attól a nemzettel aki elfelejti múltját, együtt koccint a Román Miniszterelnökkel 2004 december 1-n Erdély elcsatolásának Román nemzeti ünnepén. Nem tesz semmit a nyelvünk megőrzéséért, mert csak ki kell menni a magyar határon túl, a volt magyar lakta területekre és megtapasztalhatjuk, hogy az emberek a magyarok nem mernek anyanyelvükön beszélni mert szankciókat kapnak a feljebbvalóiktól! Szégyen hogy ismét a 48-s ifjakat említsem a magyar nyelvet nem védjük, hanem elsikkadunk a  V4-k törvényei mellett.

Választás jön, választunk de már tudjuk ki a nyertes mert a plakátnyertes versenye máris megvan.

Hol van az a szép idő mikor a nevető harmadik is megnyerhetett egy választást.

Egy régi Ludas Matyi oldal jut eszemben, hogy a cég TMK-jába lemegy a szakszervezeti jelölt és megígér mindent az ott dolgozóknak,  majd kis idő múlva, egy másik jelölt is megérkezik barátkozni a dolgozóval. Pár nap múlva megvan a választás, és a harmadik jelölt nyert. Kérdezik egymástól a TMK dolgozók ki ez az ember, ki is az új szakszervezeti elnök?  Nem mindegy - mondja egyikük - majd megismerjük négy év múlva mikor jön az új választás és megkeres minket korteskedni.

Ludas Matyi, régi szép idők! Addig marad helyette a Békés Megyei Hírlap!

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én