Minden ami eszembe jut

Gróf Apponyi Albert: A történelmi Magyarország töltötte be azt a feladatot, hogy oly államot tartva fenn, amelyben egyensúly és biztonság uralkodott, megvédte Európát a keletről fenyeget ő közvetlen veszedelmek el ő l. Ezt a hivatását tíz századon át töltötte be és erre egyedül organikus egysége képesítette. Idézem a nagy francia geográfusnak, Reclus Elisének szavait, amelyek szerint ez az ország oly tökéletes földrajzi egység, amely Európában egyedül áll. Folyóink és völgyeink rendszere, amelyek a határokról kiindulva a középpont felé törekszenek, oly egységet alkotnak, amely csak egységes hatalom által kormányozható. Részeinek gazdasági függése szintén a legteljesebb, miután a közép hatalmas gazdasági üzemet alkot, a szélek tartalmazzák pedig mindazt az anyagot, amire a gazdasági fejlődés szempontjából szükség van.

Mondta el híres védőbeszédjét Trianonban de nem hatotta meg a Tisztelt Urakat, hogy a magyarság 1000 éve egyedülálló Európában.

Helyette, szétdarabolták országunkat, oly módon hogy területünk kisebb lett mint amennyit Románia elbitorolt.

A románok 1919-ben jócskán itt jártak Magyarországon! Budapesten kiszerelték Csepelen a Weis Manfréd gyár gépeit, és magyar tehervonatokkal kivitték Romániába, ahol valószínűleg ócskavas lett belőle.

A nemzeti múzeumot is ki akarták üríteni, de azt az amerikai nagykövet megakadályozta. A hálás utókor szobrot emelt neki.

1918 november végén a Keleti pályaudvaron vasúti szerelvényeket állíttatott össze Károlyi Mihály és a vörös vircsaftosok, és kimentek a vonatok Romániába segíteni összehordani Gyulafehérvárra százezer embert. Székelyföldtől nagyon messzire volt a nagygyűlés és hóviharok voltak. Nekik nem jutott a magyar vonatokból, ezért nem tudtak eljutni Gyulafehérvárra. A gyulafehérvári döntést, miszerint elszakítják Erdélyt Magyarországtól, Trianonban megerősítették.

Most lesz a gyulafehérvári nagygyűlés századik évfordulója, és máris megkezdték alázni a magyarokat az évforduló ürügyén. Arról még mindig nem esik szó, hogy legalább a telek árát illene kifizetni! 104 ezer négyzetkilométer került át a magyar nemzettestből Romániához, és 93 ezer négyzetkilométer maradt meg csonka honnak! Ahhoz, hogy életképes legyen a maradék, kellett Horthy Miklós és az ő nagyszerű miniszterelnöke, Bethlen István. Akiről alig esik már szó. Szegényt elhurcolták a Szovjetunióban, ott is halt meg... Károlyi Mihályról a szocik szeretnek megemlékezni, Bethlen István már szóba se kerül!!

A románok Hódmezővásárhely határában megöltek elég sok magyar parasztembert. Emléküket emlékmű őrzi a Békéscsaba–Hódmezővásárhely közötti autóút mellett. A Tiszáig akartak bejönni a románok, mondván, hogy Erdély hegyei őket nem igazán érdeklik, az alföldi termőföld kell nekik. Ha ez megvalósult volna, bizony Romániában élnék én is...

Hogy mekkora antimagyar volt Károlyi Mihály, itt az egyik idézet tőle:

„Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország, amikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, amire köztársasági elnök leszek, és Pest–Pilis–Solt–Kiskun vármegyéből fog állani az ország, mire király leszek.” (Károlyi Mihály)

Így beszél egy igazi államférfi?

Február 10.-én írták alá a második világháborút lezáró párizsi békét 1947-ben. Ennek értelmében Magyarország elveszítette a háború során fegyverrel visszaszerzett területeket és a bécsi döntések során visszacsatoltakat is.

A közhiedelemmel ellentétben ma nem a korábbi trianoni határok vannak érvényben, mert azt felülírta a gyakorlatban is a párizsi béke és nem pozitív értelemben...

Súlyos háborús jóvátétel fizetésére kötelezték Magyarországot. Jóvátételt az országunkat romhalmazzá tevő Szovjetunió is kapott. Maximalizálta a béke hadsereg létszámát is.

Továbbá garantálta, hogy a megszálló szövetséges erőket kivonják az ország területéről, de a Szovjetuniónak joga van fegyveres erő itt tartására.

Szlovákiát 2006-2018 között a politikát a populista és a nacionalista felhangok uralták. Ennek a Robert Fico nevével fémjelzett kormánynak is „köszönhető” a magyar–szlovák kapcsolatok erőteljes romlása (többek között Malina Hedvig ügyére való politikai ráhatás, a dunaszerdahelyi focimeccsen való rendőri beavatkozás, a szlovák nyelvtörvény módosítása, kettőskeresztek felállítása a magyar határ mentén, Trianon emlékművek elhelyezése Pozsonyban és Komáromban, a Beneš-dekrétumok ismételt törvényesítése, a választási körzetek magyarságra hátrányos újbóli módosítása 2008-ban, illetve egyéb sértések és atrocitások).

Csak annyit szeretnék kérni Szlovákiában élő magyar ismerőseimtől juttassanak már nekem el egy Szlovákia történelme című könyvet!

Ajánló
Kommentek
  1. Én