Volt egyszer egy választás.....

Olvasom a kommenteket, sajnálkozásokat, gyalázkodásokat, hogy elcsalták a választást, hogy ekkora részvétellel, ekkora a kormányváltó hangulat, és stb…

Azt valahogy sehol nem látom, hogy bárki is belegondolna, objektíven megvizsgálná miként is lehet az, hogy jelen állás szerint ~2 500 000 — kettő és félmillió — ember szavazott egy pártra (pártszövetségre).

Senki nem igazán próbálja olyan irányból megközelíteni az eredmény vizsgálatát, hogy a Sorosozás, Migránsozáson kívül vajon miként tudott ennyi embert egy pártszövetség maga mellé állítani. Mert azért azt lássuk be ennél talán egy kicsit több kell.

Erre pedig nem csak az elmúlt 8 év a válasz… Hanem az, hogy Együtt, Párbeszédben az ellenzéki szereplők nem tudtak egy Demokratikus Koalíciót kialakítani, amiben az Ő szemléleteik szerint egy Jobbik Magyarország képét tudták volna a választók még nagyobb tömege elé állítani és megfelelő Momentumot adni annak, hogy a hatalmon lévő vezetőket, pártot eltávolítsák. Azt kell mondanom, hogy nem Lehet Más a Politika, mert a politikában leginkább szükség van egymás meghallgatására, az egy asztalhoz ülésre és megegyezésre annak érdekében, hogy elérjünk valamit és ez nem történt meg igazán.

Ezt kell ízlelgetni, megérteni mindenkinek, ha úgy érzed, hogy valami nem jó az ellen tenni kell, ha úgy látod mások ezt nem látják meg lehet próbálni felnyitni a szemüket, de nem lehet úgy kommunikálni „ha nem úgy gondolod mint én hülye vagy” és nem próbálni meg közös nevezőre jutni, igazi Összefogást kialakítani… Mert akkor szavazhatnak  2 600 000 — kettőmillió hatszázezren -, nem fog semmit érni ebben a választási rendszerben, aminek az alapjait nem most fektették le az elmúlt 8 évben, max kicsit még kedvezőbbé tették a nyerteseknek.

Úgy gondolom mindenki aki kormányváltó hangulatban volt/van nézzen magába, nézze meg, elég alázattal közelítette meg e ezt a kérdést, elég alázattal beszélt e másokkal a témában, a nagy liberalista hozzáállással képes volt e tényleg meghallgatni, megérteni mások véleményét, vagy csak álságosan hangoztatta azt. Ez feladata azoknak is, akik a hatalmon levőkre szavaztak, előfordulhat, hogy a szűk nézőpontból, amiből látják, vizsgálják a világot és szavazatukkal a kormány oldalt támogatták, nem látják mit és hogyan veszítenek el hosszútávon.

El kell gondolkodni azoknak akik most kormányt váltottak volna, mikor ki jött az Öszödi beszéd mit gondoltak magukban, kire szavaztak a következő választáskor? Most az elmúlt 8 év alatt ha megváltozott a pártpreferencia miért történt? Most akkor az akkori vezetők, szereplők mitől lettek jobbak mint a mostaniak?

Mik azok az érvek, amikkel egy olyan igazi ellenzéket lehet kialakítani aminek esélye van a mostani rendszer leváltására. Mert ahhoz, hogy ez sikerüljön legalább azt a 2,6 millió embert kéne egy irányba terelni, vagy a másik szavazó 2,5 millió egy részének megmutatni, hogy az ellenzéki ötletek sokkal vonzóbbak, jövőt állóbbak.

Ezen kívül pedig globalizáció egyik pozitív hatása, hogy el lehet költözni „mirgálni” ha nem tetszik a rendszer, de nehogy azt higgyétek, hogy a politikai rendszer fog nektek a való életben jobb életet teremteni. Ad majd egy másféle alapot, de mindenhol nektek kell megdolgozni az eredményekért azért, hogy valamit tényleg elérjetek, hogy a családotoknak jobb legyen. Van akinek ez van akinek más rendszer adja meg azt amire szüksége van, olyan rendszer pedig sehol nincs ahol mindenki mindennel, teljesen elégedett.

Legvégső soron pedig szeretnék Mindenkinek köszönetet mondani, aki el ment szavazni, szavazott bármely oldalra, mert végre újra nagyobb tömegeket mozgatott meg egy országos szavazás és ez szerintem üdvözítő.

Ajánló
Kommentek
  1. Én